• Gratis levering vanaf 45,00
  • NIEUW
  • Gratis levering vanaf 45,00
  • NIEUW

Meest gestelde vragen


Is huidolie goed voor je huid?

Ja huidolie is er voor ieder huidtype.

Van jong tot ouder

Wat doet huidolie voor je huid

Huidolie zit vol antioxidanten die de huid beschermen tegen vrije radicalen. Vrije radicalen vallen de huidcellen aan en kunnen de huid beschadigen. De huidolie zorgt voor een goede hydratatie en herstel van de huid.

Is huidolie vet voor de huid

Nee de huidolie is niet vet. Het wordt goed door de huid opgenomen en laat een mooie glans achter op de huid.

Als je gezicht toch gaat glimmen dan heb je teveel olie gebruikt.

Zijn biologische huidverzorgingsproducten duur

Nee, in verhouding heb je zeer weinig huidolie nodig. Meestal begin je met 1 tot 2 druppels olie en een paar pompjes lotion (hydrolaat)

Ik heb last van puistjes, onzuivere huid of acne

In puisten creme zit meestal een ingrediënt die de talgproductie vermindert. Puisten creme zorgt dat de aanmaak van overtollig talg wordt geremd.

Je huid heeft wel talg nodig voor een goede vet/vocht verhouding. Je pH waarde (zuurtegraad) moet in balans zijn. 

Puisten creme zorgt er ook voor dat de poriën vrij van bacteriën zijn en open en schoon blijven.

Wat is een gecombineerde huid

Een normale huid wordt ook weleens een gecombineerde huid genoemd. De wangen zijn meestal normaal, terwijl de T-zone wat vetter zijn.

dus voorhoofd, neus en kin zijn wat vetter dan de wangen.

Een gecombineerde huid geeft weinig tot geen problemen.

Wat is een AHA in een crème

*AHA is meestal een fruitzuur in een verzorgingsproduct voor de huid.

*Het kunnen allerlei soorten zuren zijn.

Zoals glycolzuur, melkzuur en appelzuur.

*AHA zit meestal in een nachtcrème zodat de ingrediënten 's nachts optimaal zijn werk kan doen.

*Nachtcrème met AHA heeft een goede en positieve werking voor een acne huid met een verdikte hoornlaag.

Acnè hoe kom ik er vanaf

Een goede en regelmatige reiniging en scrub zorgen ervoor dat de poriën schoon en vrij zijn en blijven van bacteriën.

Verstopte poriën veroorzaken ontstekingen in de huid met als gevolg puistjes en onzuiverheden.

Welke werking heeft Vitamine C voor je huid

Vitamine C in je dagcrème maakt collageen aan.

Je huid wordt steviger.

Na regelmatig gebruik merk je dat fijne lijntjes en rimpeltje verminderen.

Vitamine c heeft ook de taak om pigment- en ouderdomsvlekjes te vervagen.

Welke volgorde huidverzorgingsroutine

Vraag de huidverzorgingsroutine aan via contactformulier.

Wat is het verschil tussen een droge- en een vochtarme huid

Een droge huid is een huidtype, daar ben je mee geboren. Je huid produceert te weinig talg. Huidverzorgingsproducten met de werkstof “Lipiden” beschermt de huid tegen vochtverlies.

Een vochtarme huid is een huidconditie. Dat kan tijdelijk zijn of altijd. De huid komt dan vocht tekort.

Je huid kan bij een vochtarme huid droog en vet aanvoelen.

Kies voor een gezichtsverzorging die de huid hydrateert zodatde huid wordt ondersteund.

Tip: Veel water drinken helpt van binnenuit de huid te hydrateren.

Wat is de oorzaak van een droge huid?

Wat is de oorzaak van een droge huid?

Een droge huid is een veelvoorkomend probleem dat talloze mensen treft, ongeacht hun leeftijd, geslacht of afkomst. Het wordt gekenmerkt door een tekort aan vocht in de huid en kan zich manifesteren als schilferige, ruwe, jeukende of geïrriteerde plekken op verschillende delen van het lichaam. Hoewel het over het algemeen geen ernstige aandoening is, kan het ongemak veroorzaken en de algehele kwaliteit van leven beïnvloeden.

De huid bestaat uit verschillende lagen, waaronder de opperhuid (bovenste laag) en de lederhuid (onderliggende laag). Normaal gesproken produceren de talgklieren in de opperhuid vetten en oliën die helpen om vocht vast te houden en de huid soepel te houden. Bij mensen met een droge huid functioneren deze talgklieren echter niet optimaal, waardoor er onvoldoende natuurlijke oliën worden geproduceerd om de huid goed gehydrateerd te houden.

Er zijn verschillende factoren die kunnen bijdragen aan het ontstaan van een droge huid. Een veelvoorkomende oorzaak is blootstelling aan extreme weersomstandigheden zoals koude temperaturen en lage luchtvochtigheid. Deze omstandigheden kunnen ervoor zorgen dat het vocht in de huid verdampt, wat resulteert in uitdroging.

Daarnaast kunnen dagelijkse gewoonten en de keuze van huidverzorgingsproducten ook invloed hebben op de vochtbalans van de huid. Regelmatig gebruik van zeep of hete douches kan de natuurlijke oliën op het huidoppervlak verwijderen, wat leidt tot uitdroging. Daarnaast kunnen bepaalde ingrediënten in cosmetica en reinigingsmiddelen irritatie veroorzaken en bijdragen aan een droge, geïrriteerde huid.

Naast externe factoren kunnen interne factoren zoals genetische aanleg, leeftijd en bepaalde medische aandoeningen ook een rol spelen bij het ontstaan van een droge huid. Mensen met dermatitis, eczeem of psoriasis hebben vaak last van een droge huid als gevolg van ontsteking en verhoogde vochtverlies. Ook veroudering speelt een rol, aangezien de talgproductie afneemt naarmate we ouder worden.

Het is belangrijk om te begrijpen dat hoewel een droge huid vervelend kan zijn, er stappen zijn die genomen kunnen worden om dit probleem aan te pakken. Door regelmatig hydraterende crèmes of lotions te gebruiken die speciaal zijn ontworpen voor de droge huid, kan het vochttekort worden aangevuld en kan jeuk en irritatie worden verminderd. Daarnaast is het raadzaam om warme douches in plaats van hete douches te nemen, milde zepen te gebruiken en overmatige blootstelling aan extreme weersomstandigheden te vermijden.

Symptomen van een droge huid

Een droge huid kan zich op verschillende manieren manifesteren en kan voor veel ongemak zorgen. Het is belangrijk om de symptomen van een droge huid te herkennen, zodat je passende maatregelen kunt nemen om de conditie van je huid te verbeteren. Hier zijn enkele veelvoorkomende symptomen die kunnen wijzen op een droge huid:

1. Schilfering: Een van de meest voorkomende tekenen van een droge huid is schilfering. Je kunt kleine witte of grijze schilfers zien op de huid, vooral op de ellebogen, knieën, handen en voeten. Dit komt doordat de dode huidcellen niet goed afschilferen en zich ophopen.

2. Ruwheid: Een droge huid voelt vaak ruw aan, alsof er kleine bobbeltjes of onregelmatigheden onder het oppervlak zitten. Dit gebrek aan gladheid kan het gebruik van bepaalde kledingstukken of het aanraken van andere oppervlakken oncomfortabel maken.

3. Jeuk: Een ander duidelijk symptoom is jeukende huid. De extreme droogheid veroorzaakt vaak irritatie en een constante drang om te krabben, wat kan leiden tot roodheid en ontsteking.

4. Trekkerig gevoel: Een droge huid voelt vaak strak en trekkerig aan, alsof er niet genoeg vocht in de cellen zit om ze gehydrateerd te houden. Dit kan vooral merkbaar zijn na het wassen van je gezicht of na een lange dag.

5. Barsten en scheurtjes: In ernstige gevallen kan een droge huid leiden tot barsten en scheurtjes, vooral op de handen en voeten. Deze kunnen pijnlijk zijn en het dagelijks functioneren belemmeren.

6. Roodheid en ontsteking: Door het gebrek aan vocht kan de huid rood worden en ontstoken raken, wat kan bijdragen aan een geïrriteerd uiterlijk.

Het is belangrijk om te onthouden dat deze symptomen niet alleen kunnen duiden op een droge huid, maar ook op andere aandoeningen zoals eczeem of dermatitis. Als je twijfelt over de oorzaak van je symptomen, is het verstandig om een dermatoloog te raadplegen voor een professionele diagnose.

Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je zelf voor je droge huid kunt zorgen. Het regelmatig hydrateren met een goede moisturizer die speciaal is ontworpen voor de droge huid is essentieel om de symptomen te verminderen. Daarnaast kun je overmatige blootstelling aan hete douches vermijden, milde zepen gebruiken en kleding dragen gemaakt van natuurlijke materialen die niet schuren of irriteren.

Door aandacht te besteden aan de symptomen van een droge huid en passende maatregelen te nemen om deze te behandelen, kun je ervoor zorgen dat jouw huid gezond gehydrateerd blijft en voorkomen dat de symptomen verergeren.

Mogelijke oorzaken van een droge huid

Een droge huid kan het gevolg zijn van verschillende factoren. Het is belangrijk om de mogelijke oorzaken te begrijpen, zodat je gerichte maatregelen kunt nemen om je huid te hydrateren en gezond te houden. Hier zijn enkele veelvoorkomende oorzaken van een droge huid:

1. Gebrek aan vocht: Een van de meest voor de hand liggende oorzaken is een gebrek aan vocht in de huid. Dit kan worden veroorzaakt door externe factoren zoals koud weer, lage luchtvochtigheid of blootstelling aan wind en zonlicht. Het kan ook intern worden beïnvloed door onvoldoende hydratatie, niet genoeg water drinken of het gebruik van uitdrogende producten.

2. Veroudering: Naarmate we ouder worden, verandert de structuur en functie van onze huid. De productie van natuurlijke oliën neemt af en de barrièrefunctie wordt zwakker, waardoor de kans op uitdroging toeneemt.

3. Genetica: Sommige mensen hebben genetisch gezien een aanleg voor een droge huid. Als je ouders of andere familieleden ook last hebben van een droge huid, is er mogelijk een erfelijke component die bijdraagt aan jouw conditie.

4. Overmatig reinigen: Te vaak wassen of reinigen met agressieve zeep kan de natuurlijke oliën op je huid verwijderen, waardoor deze uitgedroogd raakt. Het is belangrijk om een milde reiniger te gebruiken en je huid niet te vaak bloot te stellen aan water.

5. Medicatie: Sommige medicijnen hebben als bijwerking dat ze de huid uitdrogen. Dit kan onder andere voorkomen bij bepaalde antihistaminica, acne-medicatie en diuretica. Als je denkt dat jouw medicatie een droge huid veroorzaakt, bespreek dit dan met je arts.

6. Onderliggende medische aandoeningen: Een droge huid kan ook een symptoom zijn van bepaalde medische aandoeningen zoals eczeem, psoriasis of hypothyreoïdie (een traag werkende schildklier). Deze aandoeningen verstoren de natuurlijke balans van de huid en kunnen uitdroging veroorzaken.

Het is belangrijk om op te merken dat de oorzaak van een droge huid voor iedereen anders kan zijn. Het kan ook het gevolg zijn van een combinatie van factoren. Door bewustwording van mogelijke oorzaken kun je gerichte stappen nemen om de conditie van je huid te verbeteren en uitdroging te voorkomen.