• Gratis Huidanalyse
  • Gratis Huidanalyse

Jojoba is een zeer veelzijdige, gouden wassoort die helpt om de huid te herstellen en te beschermen. Samenstelling en kwaliteit: jojoba-olie is eigenlijk geen olie maar een vloeibare was geperst uit de noten. Jojoba lijkt op de olie die de talgklieren in de huid produceert.  Vanwege de kleur wordt het ook wel ‘vloeibaar goud’ genoemd. Jojoba is kostbaar en wordt daarom helaas vaak vervalst.

In de koelkast stolt een goede kwaliteit jojoba tot een vaste substantie, maar wordt bij kamertemperatuur snel weer vloeibaar. Jojoba bezit ook kleine hoeveelheden vitamine E, mineralen en plantensterolen.

Eigenschappen en toepassing van jojobaJojoba legt een beschermend laagje op de huid en verhoogt daardoor de hydratatie van de huid. Dit geeft een heerlijk huidgevoel en voorkomt op deze manier vochtverlies. In tegenstelling tot minerale olie sluit jojoba de huid niet af en de huid blijft dus goed ademen. Jojoba is talgregulerend en dus geschikt voor alle huidtypen. Bij een vette huid vertraagt jojoba de talgproductie.

Onderzoek: De olie werkt huidherstellend bij een beschadigde huid en acne, psoriasis, eczeem en littekens (Meier 2012). Jojoba is ontstekingsremmend bij huidinfecties, huidveroudering en wonden (Pazyar 2013). Daarnaast worden ontstekingen geremd door middel van de verlaging van de hoeveelheid ontstekingsstoffen in de huid (Pazyar 2013).

Jojoba vertraagt de afbraak van collageen waardoor jojoba een interessant bestanddeel is in anti-aging producten is (Grether-Beck 2008). De olie heeft een lichte beschermingsfactor (SPF 4) tegen de zon.