• Let Op! Gratis verzending boven de 40,00 besteding!
  • Let Op! Gratis verzending boven de 40,00 besteding!

Jojoba olie


Wat is jojoba olie huid?

Jojoba olie is één van de favoriete plantoliën. Jojoba olie is praktisch geurloos en lang houdbaar. Een Jojoba struik kan wel meer dan 200 jaar worden en kan hitte weerstaan tot wel 60C. De inheemse woestijnstruik groeit in het Zuid-Westelijk  deel van  Verenigde Staten en Noord-Mexico.  De geur is nootachtig en kan voor veel doeleinden gebruikt worden. De structuur van jojoba olie lijkt het meest op ons eigen huidvet (sebum). Jojoba olie is eigenlijk geen olie, maar een plantachtige was, geperst uit de zaden van de Simmondsia californica. Door de goudgele kleur van de olie wordt de olie ook wel “vloeibaar goud” genoemd. Jojoba legt een waslaagje over de huid heen, zodat het beschermt tegen vochtverlies. Ondanks dit waslaagje blijft de huid ademen en wordt de huid niet afgesloten. Jojoba vertraagt de afbraak van collageen waardoor jojoba een interessant bestanddeel is in anti-aging cosmetica.

Hoe werkt jojoba olie op de huid?

Je kan de jojoba olie puur gebruiken of mengen met een essentiële olie naar keuze. Jojoba olie is een ideale huidverzorging omdat het talgregulerend werkt en daarom geschikt is voor ieder huidtype. De olie is ook in te zetten voor allerlei huidproblemen. Denk aan een zeer gevoelige of een snel geïrriteerde huid of bij een beschadigde huid zoals acne, psoriasis, eczeem en littekens. Zoals de toevoeging van parfum waar veel mensen snel op reageren. Huidproblemen zoals couperose zijn er ook bij gebaat om een product te gebruiken waar jojoba olie inzit. Jojoba olie wordt goed door de huid opgenomen en laat geen vettig laagje achter. De werking van jojoba olie is zeer breed zoals huidherstellend, huidverstevigend, verzachtend en houdt het vochtgehalte op peil in de huid. Een droge huid is dus verleden tijd met deze jojoba olie.

Wat zijn de voordelen van jojoba olie huid?

Producten die een toevoeging hebben met jojoba olie zijn de perfecte dag- en nachtverzorging. Als je een zeer gevoelige huid hebt kan je jojoba olie puur gebruiken op de huid. Jojoba olie beschermt je huid tegen allerlei weersomstandigheden. Denk aan koud en guur weer, maar ook tegen de zon, zee en luchtvervuiling. Jojoba olie werkt als een moisturizer en maakt de huid zijdezacht en glad. De talgproductie wordt bij een vette huid vertraagd dus uitermate geschikt bij een huid die veel last heeft van puistjes of onzuiverheden. Omdat jojoba olie een soort waslaagje over de huid legt beschermt het goed tegen vochtverlies. De huid blijft gewoon ademen en wordt niet afgesloten. Bij de meer reguliere huidverzorging zitten minerale olie in die de huid wel afsluit. De olie heeft een lichte beschermingsfactor (SPF 4) tegen de zon. Chemische zonnefilters hebben bijwerkingen doordat ze zo diep in de huid terecht komen. Jojoba neutraliseert UV-absorberende stoffen in de huid en daarnaast verzacht en verzorgt het de huid bij zonnebrand.

Zijn er nog alternatieve voor jojoba olie huid?

Jojoba olie is niet geschikt voor in keuken zoals argan olie dat wel is. Dat komt omdat de olie een vloeibaar was is en niet wordt afgebroken in darmen en maag. Wel is deze olie te gebruiken bij luieruitslag of na het zonnen. Puur is deze olie niet zo geschikt om mee te masseren, omdat de olie minder goed glijdt over de huid, maar als je 10 tot 15 druppels etherische olie toevoegt dan is het een heerlijke olie om mee te werken. Lavendel olie doet het altijd goed voor een massage. Voor de bescherming van je haar kan je een verzorgend masker maken.

Jojoba olie Chi Cosmetics